Terug naar nieuws overzicht

Blog 1 - Het goed beheren van de schatkist levert geld op!

Geplaatst op dec 14, 2016 door ILFA Tools4Treasury

Vier verschillende inzichten

Wij zijn vier studenten die de minorTreasury Management Studenten Treasury Management volgen aan de Hogeschool Utrecht. Onze groep bestaat uit Aniek Bargeman, Jorn Vosman, Fabian Willard en Marcel Zwart. Het leuke aan onze groep is dat we allemaal een andere opleiding volgen, aan een andere Hogeschool, in een andere plaats. Aniek is een student Bedrijfseconomie aan Saxion in Deventer. Jorn volgt de studie Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht. Fabian volgt aan de Hogeschool van Amsterdam de studie Financial Services Management. Marcel is een student Bedrijfskunde MER (management, economie en recht) aan de Avans Hogeschool in Breda. Door deze verschillen hebben we allemaal een andere kijk op zaken. Dit levert interessante discussies op.

Theorie in de praktijk

De Hogeschool Utrecht vindt het belangrijk om de verkregen theorie tijdens de minor, toe te passen in de praktijk. Om die reden zijn zij op zoek gegaan naar een sympathiek, toegankelijk en professioneel bedrijf dat raakvlakken heeft met de lesstof. Op basis hiervan is de Hogeschool Utrecht een samenwerking aangegaan met het bedrijf ILFA Tools & Service b.v.. Dit vanwege de scherpe visie op treasury in het middenbedrijf en bij de (semi)overheid. Daarbij is ILFA sterk in cashplanning, het beheren van de geldstromen en draagt zo met haar visie bij aan de minor Treasury Management

ILFA draagt bij aan het onderwijs

Onlangs zijn wij bij ILFA in Roosendaal geweest om kennis te maken. Hier hebben wij gesproken met de directeur, Irma Langeraert. ILFA is een onafhankelijke specialist op het gebied van treasury, die het organisaties treasury advies en IT-tools biedt. ILFA gaat een samenwerking aan met de Hogeschool Utrecht omdat zij het belangrijk vindt dat treasury een vak is dat standaard thuishoort in de opleiding van young financials en daar een duidelijke bijdrage aan wil leveren. ILFA ervaart dat afgestudeerde HBO-ers vaak nog onvoldoende beeld hebben bij het beheren van geld, geldstromen en transacties. Ondanks dat er veel vraag is naar goed opgeleide treasurers, zo hoorde wij van treasury headhunter Pieter de Kiewit.

In de volgende blog…

Wij, kersverse bloggers, zijn voor tips & tricks op bezoek geweest bij Qforma te Oisterwijk. Lees onze ervaringen over Qforma in de volgende blog! Tevens zullen we het liquiditeitsplanning aan het licht brengen.