Terug naar nieuws overzicht

Geschikt voor treasury? "Je hebt er gevoel voor of niet"

Geplaatst op dec 27, 2016 door ILFA Tools4Treasury

FM.NL 22-12-2106

Onafhankelijk denken, kordaat optreden én een divers team. Dat zijn uitstekende kwalificaties van een goed treasury-team. Die conclusie kunnen we trekken op basis van een project dat de Hogeschool Utrecht en ILFA Treasury Support samen met studenten van verschillende hogescholen en studies hebben uitgevoerd. De praktijkcase maakte inzichtelijk wie er geschikt is voor de treasury-functie en wie niet. “Van een treasurer wordt verwacht dat hij zelfstandig een visie blijft geven.”

De Hogeschool Utrecht (HU) heeft zich ten doel gesteld om de praktijk waar studenten na hun studie in gaan werken een belangrijker onderdeel te maken van het onderwijs. Hoofddocent Finance & Accounting Dr. Michiel van der Ven RT is er groot voorstander van: “Er zijn mensen die bedrijfseconomie doceren en nog nooit in een bedrijf hebben gewerkt. Zelf wil ik voeling hebben met het bedrijfsleven, maar ik vind het nog belangrijker dat onze studenten de kans krijgen binnen organisaties te kijken. Dat willen ze ook graag.”

Link naar het gehele artikel in FM.NL