Terug naar nieuws overzicht

ILFA laat HU-studenten de treasury wereld ervaren

Geplaatst op nov 15, 2017 door Admin User

Foto: (v.l.n.r) Irma Langeraert, Michiel van der Ven en Frans Boumans tijdens de Business Lab Session

ILFA Treasury Support heeft sinds 2014 een waardevolle samenwerking met Hogeschool Utrecht. Middels een real life programma participeert ILFA in de minor Treasury Management. Met als doel kennis en ervaring te delen met studenten, zodat zij goed voorbereid hun eerste stap in de treasury wereld kunnen zetten. 

ILFA heeft een programma ontwikkeld waarin de studenten een real life business case uitvoeren. Binnen de Tools4Treasury omgeving wordt gewerkt voor een internationaal opererend bedrijf. De studenten voeren daarbij in verschillende teams het werk van de Treasury afdeling uit, de zogenaamde Business Lab Sessions. Een indringende ervaring voor sommige studenten meent Dr. Michiel van der Ven RT, hoofddocent aan de Hogeschool Utrecht: ‘De studenten worden volledig in het diepe gegooid. De echte wereld is niet perfect en de situatie van de Business Lab Sessions dus ook niet. Maar juist door de hands-on ICT ervaring in de praktijk worden ze klaargestoomd om startbekwaam aan hun eerste baan te beginnen.’ 

Foto: Dr. Michiel van der Ven, hoofddocent Hogeschool Utrecht

ILFA speelt een grote rol in de minor en dat is niet zonder reden. Irma Langeraert, directeur ILFA Treasury Support, legt uit waarom: ‘Wij streven ernaar om kennis te delen, zowel met organisaties als met studenten. Uiteindelijk zal die kennis ervoor zorgdragen dat organisaties beter inschatten of financiële producten bij hun bedrijfsvoering passen. Dat leren wij de studenten door deze real life case. Ik ben ervan overtuigd dat een sterkere en beter geïnformeerde financiële functie op termijn bijdraagt aan de profit van anderen.’ 

De samenwerking tussen de studenten en ILFA bevalt goed. Zo licht student Daphne Piereij toe: ‘De case was geen simpele opdracht waarbij je het kan verzinnen. Zonder het programma van ILFA had ik niet zoveel geleerd als een normale case.’ ‘Het werd allemaal net wat interessanter, omdat het ook gebruikt wordt bij echte klanten’, aldus student Rik Jan Praamsma over de software van ILFA die werd toegepast in het programma. Student Martijn Mullié geeft een groot compliment aan de minor en ILFA: ‘Ik ben ervan overtuigd dat ik in mijn werk over vijf jaar nog steeds de sessies van ILFA kan gebruiken om nieuwe vragen te beantwoorden.’ Ook Van der Ven is enthousiast: ‘De nuchtere kijk op treasury van Irma Langeraert in combinatie met haar vakkennis, humor en grote betrokkenheid bij onze studenten levert directe meerwaarde op voor de minor.’ 

Foto: Minorstudenten Berry van Bentum, Daphne Piereij en Martijn Mullié tijdens de Business Lab Session

Over de minor Treasury Management:
Hogeschool Utrecht biedt de minor Treasury Management aan voor studenten die de financiële kant van ondernemingen willen begrijpen. Voor studenten die ervaring willen opdoen om in de toekomst aan de slag te gaan als (assistent) treasurer of financieel directeur in een (middel)grootbedrijf of non-profit organisatie. Concrete zaken als: financieringen, cash- en creditmanagement, verzekeringen, pensioenen en financieel risicomanagement, komen aan bod.

Naast ILFA is ook Pieter de Kiewit van Treasurer Search erg betrokken bij de minor, hij heeft daarover al eerder gepubliceerd op treasuryXL.

Foto: Presentatie tijdens de Business Lab Session